Idén igazán különleges ízvilággal rukkolt elő az Év bejglije, ami mindenkit meglepett!


Egy dunaharaszti cukrászda különleges bejglije igazi szenzációvá vált.

A Magyar Cukrász Ipartestület az idén 5. alkalommal hirdette meg az Év Bejglije versenyt cukrászdák, vendéglátóhelyek és kézműves pékségek számára. "Hagyományos diós", "Hagyományos mákos" és "Ínyenc" kategóriában lehetett nevezni a versenyre.

Idén is lenyűgöző számú, több mint 50 bejglit kóstolt és értékelt a zsűri a három kategóriában.

Az "Ínyenc" kategóriában számos izgalmas ízkombinációval rukkoltak elő a nevezők. Az idei év slágere a pekándió, a füge és a vörösbor hármasa volt, amely különleges harmóniát teremtett. A közönség kedvencei között említést nyert a fekete cseresznye, az áfonya, a meggy, a pisztácia és az aszalt szilva is. Érdekesség, hogy a szokatlanabb alapanyagok között feltűnt a birsalma, a csipkebogyó, a sütőtök és a cékla, sőt, a mangó is helyet kapott a kreatív ízkombinációkban.

A hagyományos karácsonyi fűszerek mellett – mint a fahéj, szegfűszeg, citrom- és narancshéj – a versenyzők merészen nyúltak olyan izgalmas ízekhez is, mint a gyömbér, ánizs, szerecsendió, csillagánizs és édeskömény. E különleges kombinációk igazi ízélményt varázsoltak a karácsonyi asztalra.

A "Hagyományos diós" kategória aranyérmese, az Év Diós Bejglije díjat elnyerő alkotó: Karl Zsolt, a Dunaharaszti Karl Cukrászda mestercukrásza.

A "Hagyományos mákos" kategória győztese, aki elnyerte az Év Mákos Bejglije címet, nem más, mint Bánki Viktor a Még1kiflit Kézműves Pékség képviseletében, Budapest szívéből. Gratulálunk a fantasztikus teljesítményhez!

Az "Ínyenc" kategóriában az aranyérmet a Bíboros nevű bejgli nyerte el, így Karl Zsolt büszkén viselheti az Év Ínyenc Bejglije címet. A Bíboros egy igazán különleges édesség, amely aszalt szilvával, vörösborral és dióval készült, gazdag ízvilágát pedig narancs- és citromhéj, valamint fűszerek, mint fahéj és szegfűszeg teszik még vonzóbbá. A hagyományos pozsonyi tészta tökéletes alapot ad a birsalmasajtos tölteléknek, mely egyedülálló élményt nyújt az ínycsiklandó desszertek kedvelőinek.

Related posts